Kennisdelen bij People’s Academy – Next Economy Metropool

fotocredit; Jeffrey Snijders

Maandag 23 oktober werd voor de 6e keer People’s Academy in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam georganiseerd. Het stond deze keer geheel in het teken van: ‘Next Economy Metropool’. Dit is namelijk het jaarthema voor People’s Business dat plaats zal vinden op 17 & 18 januari 2018. In dit blog delen we de presentatie die Fountainhead Jan-Henk Bouman heeft gegeven. Tevens hebben we linkjes erbij geplaatst voor degene die zich wat meer wil verdiepen in de materie.

Wat is People’s Business?
People’s Business is netwerken, kennisdelen en verbinden. In 2018 wordt dit event voor de 19e keer georganiseerd en is een begrip in de metropool Rotterdam-Den Haag. Bezoekers van People’s Business zijn ondernemers die op zoek zijn naar samenwerking, verbinding, verdieping en inspiratie. People’s Business faciliteert gedurende het jaar verschillende side events van People’s Academy, die in het teken staan van het thema ‘Next Economy Metropool’. Zo waren afgelopen jaar de events van People’s Academy met het thema ‘Beyond Smart Cities’ een groot succes. Bij deze events draait het om real-time ontmoetingen en het delen van kennis, onder andere door de gastsprekers.

Afgelopen maandag was de eerste keer dat People’s Academy samen met een partner werd georganiseerd. De leden van MKB Rotterdam Rijnmond konden voorafgaand aan hun MKB Borrel Bij de kennissessie bijwonen en daarna met elkaar netwerken.

Fountainheads (Wim van Rooijen) is actief lid van het comité van aanbeveling. Dit comité bewaakt het niveau en de kwaliteit van het netwerkevent.

Jan-Henk had ook het boekje Nooit-Af achter gelaten. Mocht je deze gemist hebben dan is het hele boek gratis te downloaden via deze link. Het is zeer lezenswaardig het beschrijft het Permanent Beta (Nooit-Af) principe. Het is namelijk een illusie dat we oplossingen produceren die Af zijn. Oplossingen zijn per definitie tijdelijk en in de huidige samenleving met een hausse aan nieuwe technologieën hebben we gewoon steeds sneller weer een nieuwe oplossing nodig, door veranderingen in de buitenwereld. Het basisprincipe van de organisatiekunde moet daarom 180 graden om. Van Eerst-Voorbereiden-Dan-Uitvoeren, naar Eerst-Uitvoeren-Dan-Verbeteren. Snellere actie en meer flexibiliteit. Dát is het Permanent Beta Principe!”. Het geeft het belang aan van pielen, klooien en experimenteren. Wij wensen je veel leesplezier.

gastspreker

Wat we graag met je delen is

Sesame Credit zorgt voor het verhogen van de moraal van de Chinese bevolking
Het is elke keer weer schrikken voor de zaal als we op her podium vertellen over Sesame Credit. Gezichten vol met afschuw zien we dan. Want niemand wil in een land leven waarin hij of zij continue zichtbaar gewaardeerd wordt met een puntensysteem. Vooral niet als je door punten toegang krijgt tot diensten of dat ze je worden afgenomen. In 2020 is Sesame Credit systeem in 2020 verplicht voor iedereen. En heb je hoge punten dan krijg je toegang tot onderwijs, leningen, sociale voorzieningen. Heb je er te weinig dan gaat je internet snelheid naar beneden of dan mag je niet meer met de trein reizen. Dan blijft er één vraag over; Leven we al in The Matrix?

Lees ons blog: Sesame Credit is het gamificeren van de Chinese samenleving.
Of bekijk deze clip van:

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

Kunstmatige Intelligentie is een andere belangrijk ontwikkeling die gaande is. Dit verandert het speelveld continue en de nieuwe spelers veranderen de spelregels. Sta je te kijken of doe je mee?

Wil je meer achtergrond informatie over Kunstmatige Intelligentie? Bekijk dan hier de laatste blogs die we hierover geschreven hebben:

https://www.fountainheads.nl/wat-is-jouw-ai-strategie-artificial-intelligence-ofwel-kunstmatige-intelligentie-verandert-op-korte-termijn-het-speelveld-in-elk-domein/

https://www.fountainheads.nl/hoe-zal-de-strijd-verlopen-in-het-voice-first-tijdperk-apple-google-amazon-of/

BlockChain

BlockChain:
Kort is de Blockchain aangestipt. Het is een belangrijke trend om je als ondernemer in te verdiepen.

Dus tijd voor extra studie en dat kan via ons blog over de BlockChain.

Robotisering:
Uit de oude doos maar nog steeds heel relevant.Human Needs Not Apply; Over de impact van robotisering en automatisering op de arbeidsmarkt.

En de humanoids zijn zelfs al uitgenodigd door de VN

Functieloze tijd
Hoe ga je om met al deze veranderingen? Er zit maar een ding op en dat is aan de gang gaan. We dagen je uit om je eigen Trendverkenner te worden. Maak Functieloze tijd vrij om dit te kunnen realiseren. Dit is geen tijd om met je benen op tafel een beetje te mijmeren over de toekomst. Functieloze tijd is keihard werken! Kennis vergaren door mensen te bezoeken die je nog niet kent of boeken te lezen waarvan je het bestaan niet kende. Kennis ontwikkelen door vragen stellen of beurzen of seminars te bezoeken van totaal andere sectoren. Kennis toepassen en experimenteren in nieuwe ecosystemen en in samenwerking met onderwijs, FabLabs, Makerszones of met jongens en meisjes uit de garageboxen. we gaven het idee om eens dit jaar met ondernemers uit een andere branche mee te gaan naar hun vakbeurs. Dan krijg je andere inzichten.

Veel ondernemende mensen overschatten wat ze zelf binnen één jaar kunnen veranderen maar onderschatten wat er binnen 5 in hun omgeving of markt verandert.

Roadmap Next Economy – Ecosysteem

Als je aan de slag gaat met je functieloze tijd dan kun je maar beter de samenwerking opzoeken met andere ondernemers. Met elkaar de veranderingen en trends duiden. Met elkaar experimenten opzetten. In de metropool Rotterdam/Den Haag hebben ondernemers en ondernemende mensen die werk willen maken van radicale innovatie de handen al ineengeslagen. En je kan hier gewoon bij aansluiten. Hans Beekman programmadirecteur van Roadmap Next Economy heeft duidelijk de uitnodiging neergelegd tijdens zijn presentatie. Het ecosysteem is in beweging en je kunt zo aansluiten.

Groter dan je denkt

Peter Savelberg, van TriStateCity Network, heeft als afsluitende spreker het inzicht gegeven dat het verstandig is inter-regionale verbindingen te ontdekken en dit als een collectief op de wereldkaart te zetten.

De samenwerking in de huidige metropool is belangrijk maar het wordt nog sterker als je het in de driehoek bekijkt van Amsterdam – Brussel- Düsseldorf. Dan kan Nederland zich als grote groene Wereldstad op de kaart zetten en een sterke positie verschaffen in de Global Battle of the Cities.

“Stop met Forecasten en start met BackCasten”.

Wat houdt BackCasten dan in? Nou aan de hand van deze Xcellent klantcase laten we zien hoe BackCasten je organisatie toekomstbestendig maakt.

In het kort komt de video hierop neer:

BackCasten is het tegenovergestelde van ForeCasten. ForeCasten is een speeltje uit het verleden. Je kijkt vanuit het verleden naar de toekomst. Je rammelt wat aan je excel en het komt toch niet uit. Met BackCasten kijk je vanuit de toekomst terug naar het heden. Hierbij gaat het om verbeelding. Je wordt de scenarioschrijver van je eigen sciencefiction film. Dat doe je niet alleen maar met het hele bedrijf. En met het Fountainheads BackCasting Traject. Aan de hand van de klantcase leggen we in deze video uit wat het effect van BackCasting voor de organisatie is.

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je inspirende gastsprekers inhuren?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Bekijk de pagina over onze gastsprekers[/button]

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *