Benut het verborgen potentieel van je organisatie met de FH ToekomstTafels

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat er veel verborgen potentieel in organisaties onbenut blijft. Tweederde doet wat ze moeten doen in een organisatie en eenderde is bevlogen met hun werk bezig. Hoe zit dat in jouw organisatie? Wat zal er gebeuren met je team en het rendement als iedereen betrokken is? Benut je verborgen potentieel door het inzetten van de Fountainheads ToekomstTafels. Dit is niet alleen effectief voor bedrijven en organisaties maar voor elke groep ondernemende mensen die anders naar hun eigen toekomst willen kijken.

ToekomstTafels banner

Met ToekomstTafels maak je optimaal gebruik van de collectieve intelligentie van een groep. In 2 of 3 rondes van elk 20 minuten, een interactieve bijdrage via een online vraag- en stemsysteem met behulp van je eigen smartphone, tablet of laptop en een plenaire terugkoppeling van de ‘tafel-hosts’ en wordclouds.

Maak slim gebruik van de collectieve intelligentie

Met ToekomstTafels zetten Fountainheads de collectieve intelligentie van de deelnemers in. Dit doen we met een afgeslankte vorm van het dialoog concept ‘World Cafe’. Er worden prikkelende vragen over de presentatie(s) of over onderwerpen die spelen in een organisatie gekoppeld aan een tafel. We vragen elke deelnemer om bij een willekeurige tafel te gaan zitten. Circa 8 deelnemers bij één tafel. Bij elke tafel hoort een (van te voren door ons geïnstrueerde) tafel-host. De tafel-host blijft gedurende de rondes aan dezelfde tafel zitten en leidt de dialoog in goede banen.

‘Ja maar’ is verboden

Op elke tafel ligt een soort tafelkleed waarop geschreven kan worden en er zijn voldoende ‘post-its’ en is er een flip-overvel aanwezig waar deze ‘geeltjes’ opgeplakt kunnen worden. Er zijn voldoende pennen, stiften of ander schrijfgerei. De deelnemers die aan de tafel zitten worden uitgedaagd om mee te denken over antwoorden op de tafelvraag. Hiervoor hebben de deelnemers 19 minuten de tijd. Voordat iedereen de tafel verlaat vat zij of hij in één woord of zin de kern samen van wat het meest inspirerende is dat tijdens de dialoog is besproken. Het gesprek aan tafel is een dialoog. Geen debat en geen discussie. Het gaat er niet om anderen te overtuigen maar om samen meer ideeën te creëren. “Ja maar” is niet toegestaan, “ja en” helpt om anderen aan te moedigen en te inspireren.

Een kennis-boost uit de groep

In de volgende ronde gaan de deelnemers naar een andere tafel. Aan het begin van de nieuwe ronde vat de tafel-host kort samen wat er aan resultaten is opgehaald uit de voortgaande rondes en start daarna de dialoog vanuit die nieuwe situatie met deze nieuwe groep. Via online systemen zoals Buzzmaster of Govote.at of gewoon met ‘geeltjes’ kunnen de deelnemers aan het eind van elke ronde in de laatste minuut hun stem laten horen’. Aan het eind van een sessie geven we een terugkoppeling van de resultaten van de ‘stemrondes’ in een ‘wordcloud’. Op deze manier maak we gebruik van de collectieve denkkracht, verbinden we onderwerpen en mensen uit verschillende werkvelden of afdelingen ‘cross-sectoraal’ en krijg je een enorme kennis-boost uit de groep.

[button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]« Ik ben overtuigd[/button][button color=”ff7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Ik wil meer informatie[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]« naar het contactformulier[/button]

Eerst zien dan geloven

Dit zegt John Lens, directeur TVVL, in dit interview:

“Fountainheads is gewoon een toffe club, goeie gasten”

“Op een losse en toegankelijke manier mensen ongelooflijk aan het denken zetten, dat doen zij”

Deze organisaties gingen je voor:

ToekomstTafels logos

[button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]« Ik ben overtuigd[/button][button color=”ff7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Ik wil meer informatie[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]« naar het contactformulier[/button]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.